Reflektör: Işığını Yansıt!

Sürüş dersi almaya başladıktan beri havanın biraz kararmasıyla yayaları fark etmenin ne kadar zorlaşabildiğini idrak ettim. Norveç'te pek çok kişinin üzerinde görebileceğiniz refleks adlı yansıtaçlar, bu açıdan kelimenin tam anlamıyla hayat kurtarıcı bir işleve sahip. 

Farklı tasarımlara sahip yansıtaçlardan bazılarını montunuza ya da çantanıza çengelli iğneyle geçirebiliyor, bazılarını da kolunuza ya da bacağınıza sarabiliyorsunuz. Bu sayede can güvenliğinizi karşıdan gelen aracın hızına, sürücünün dikkatine, kısacası şansa bırakmamış oluyorsunuz.

Eskiden bankaların ve sigorta şirketlerinin ücretsiz dağıttığı bu yansıtaçlar, internetin gelişimi sonucu pek çok şubenin kapanması sebebiyle eskisi kadar yaygın olmasa da tren istasyonları ya da trafik güvenlik birimlerinden yine ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Ayrıca ilginç tasarımlarıyla binbir çeşit yansıtaç eczanelerde bile satılıyor.

Bir yansıtaç sayesinde ne kadar dikkat çekebileceğinizi merak ediyorsanız şu videoya bir göz atın. Ayrıca Ankara'daki Norveç Büyükelçiliği'nin "Ellerim Bomboş" şarkısıyla çektiği eğlenceli yansıtaç videosunu kaçırmayın. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dillerden düşmeyen 12 Arapça ifade

Norveççe Öğrenmeye Nereden Başlamalı?

Norveç'in "ayıp" gençlik dizisi: Skam