Dostlarını Yemeyenlerin App'i: Vegan Norway

Geçenlerde yıllar önce Norveç'e seyahat etmiş bir İngiliz'le tanıştım. "Bir daha da gitmem," diyordu. Sebebi ise, bir vejetaryen olarak büyük sıkıntı yaşamasıydı.

Kuzey ülkelerinin yemek kültürü, hayvansal ağırlıklı. Ancak giderek daha fazla insan, hayvanların sömürülmesinin önüne geçmek, sağlık, çevre ve etik gibi sebeplerle hayvansal beslenmeyi ya tamamen hayatlarından çıkarıyor ya da olabildiğince azaltmaya çalışıyor. 

Vegan Norway adlı uygulama da hem bu konuda insanlara yardımcı olmak hem de işletmeleri menülerini yeniden şekillendirmeleri için teşvik etmek amacıyla yola çıkmış. 

Uygulama, vegan dostu mekânları listeleyen bir şehir rehberi olarak düşünülebilir. "Hive" (Kovan) adını verdikleri gönüllü ekibi, Norveç'in farklı şehirlerinde mekânları bizzat gezerek değerlendirmelerde bulunuyor. İngilizce olan uygulama, veganlığı daha erişilebilir kılmayı hedefliyor. 

Vegan Norway'in ayrıca bir blogu var ve etkinlik duyurularından veganlara yönelik bilgilere değişik konularda yazıyorlar. Mesela, haftaya yolu Oslo'ya düşecek olanları harika bir festival bekliyor.

13-14 Mayıs'ta gerçekleşecek Oslo Vejetaryen Festival'inde yemek pişirme dersleri, konuşmalar ve şeflerin hazırladığı enfes yemekler olacak. Ayrıca, etyemezler speed dating (hızlı hızlı tanışmaca) yoluyla kaynaşıp eğlenecek.

Taze bir etyemez olarak, çok güzel hareketler bunlar, diyorum <3  

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dillerden düşmeyen 12 Arapça ifade

Norveççe Öğrenmeye Nereden Başlamalı?

Norveç'in "ayıp" gençlik dizisi: Skam